Image
Image
Image


Om Eeva K. Larsen

  Det ble ikke kokke­utdannelsen som ble Eevas hovedyrke. Hun har fokusert yrkes­karrieren innenfor helse og omsorg. Det var via jobben og Kate at hun ble introdusert for pH-balansert kosthold.

Eevas mann, Mård, fikk for noen år siden diagnosen MS (multippel sklerose). Det er foreløpig ikke funnet noe som kan helbrede denne sykdommen men det er preparater på markedet som kan bremse utviklingen.

I tillegg er det flere undersøkelser som antyder at kostholdet kan påvirke sykdomsforløpet. Etter noen uker med 100 % pH-diett ble flere av symptomene betydelig redusert, og Mård fikk mer energi. Det generelle velværet ble så mye bedre på så kort tid at Mård måtte teste om det var dietten som utgjorde forskjellen. Etter tre måneder på pH-dietten kuttet han den ut og gikk tilbake til sitt vanlige kosthold. Og i løpet av ett par måneder var MS symptomene på vei tilbake slik de var før dietten startet og energien var igjen synkende.

Eeva merket at pH-dietten hadde en god innvirkning på Mård og det inspirerte henne til å finne flere og mer smakfulle oppskrifter. Men det var ikke veldig mange oppskrifter å finne som var tilpasset et pH-balansert kosthold. Hennes interesse for kokebøker kom nå til sin rett og disse ble nå brukt som inspirasjon til å komponere egne retter basert på pH-balanserte ingredienser.

I denne prosessen ble søsterens lange erfaring med bruk av vegetarmat en uvurderlig hjelp. Hun kom f.eks. med mange gode råd om hvilke vegetare ingredienser som kunne brukes som erstatning for «ordinære» ingredienser som var benyttet fram til nå. Da Eeva fikk spørsmål fra Marta om hun hadde lyst til å være med på å lage kokebok, ble hun giret på det og sa ja. De nyfunne oppskriftene er nå blitt en del av den nye kokeboken «pH-balansert kosthold».
 
⇐ Tilbake


image

image
Glutenfritt brød s.21 [2. utg.]
Glutenfritt brød s.21 [2. utg.]

Bestill kokeboken
Bestill kokeboken «pH-balansert kosthold»